Реал Мадрид завърши 0:0 у дома с Бетис в мач от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига при сбогуването на Тони Кроос със „Сантяго Бернабеу“. Германският национал изигра 86 минути на прощаване с легендарния стадион, след като обяви, че след Евро 2024 ще окачи бутонките. За него предстои още един мач с екипа на Реал – финала на Шампионска лига срещу Борусия Дортмунд на 1 юни в Лондон на "Уембли".

Карло Анчелоти заложи на титулярния си състав срещу Бетис, като демонстрира, че Тибо Куртоа ще бъде титуляр срещу Дортмунд на „Уембли“, пускайки го като титуляр. Белгиецът бе заменен от Кепа в 63-ата минута. За испанския страж това бе последен мач за Реал.

Не е ясно дали това бе последният мач на „Сантиаго Бернабеу“ и за капитана Начо Фернандес, който все още размишлява дали да остане в Реал Мадрид, удължавайки договора си за още един сезон.

В самия мач първата възможност за гол бе в 15-ата минута, когато отскочила топка се озова в краката на Ферлан Менди, който без да се бави я изстреля към долния десен ъгъл, но бе блокиран. В 34-ата минута Винисиус Жуниор бе близо до попадение, след като стреля от движение към левия ъгъл, но вратарят Франсиско Виетес се отличи с брилянтно спасяване.

В 39-ата минута топката се озова във вратата на Реал Мадрид, след като Хуан Миранта стреля, Тибо Куртоа изби, а Джони прати топката в мрежата, но след намеса на ВАР голът не бе признат, тъй като Миранда попречи на Куртоа.

След почивката в 51-ата минута Айосе Перес стреля към горния десен ъгъл, но Куртоа демонстрира отличен рефлекс и спаси. Час игра след началото белгиецът отрази удар и на Хуан Миранда. В 65-ата минута гол на Вилиан Жозе бе отменен заради засада.

В 85-ата минута Тони Кроос стреля директно от свободен удар, но Виейтес отрази. Това бе и последното отиграване на халфа на „Бернабеу“. След това бе заменен, получи овациите от публиката и насълзен напусна терена на този стадион за последен път.

Така „кралете“ завършиха шампионския сезон с 95 точки, а гостите от град Севиля финишираха седми с 57 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!