ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Реал (Мадрид) обърна Реал Сосиедад с 2:1 на „Сантяго Бернабеу“ и след петата си поредна победа в Ла Лига се завърна на върха във временното класиране с пълен актив от 15 точки и две повече от шампиона Барселона. Андер Баренетчеа (5) изведе гостите от Сан Себастиан напред в резултата, но "кралете" направиха пълен обрат след почивката с голове на Федерико Валверде (46) и Хоселу (60), като асистенциите бяха на избрания за играч на мача Фран Гарсия.

Изненадващо гостите натиснаха в първите минути и поведоха още в петата, когато Такефуса Кубо намери Андер Баренетчеа, който засече с първото си докосване в наказателното поле на "белия балет", но Кепа Арисабалага спаси. Последва нов удар от страна на Баренетчеа и още едно спасяване на Кепа. Баренетчеа обаче стреля и трети път, като този път вкара за 0:1.

В 11-ата минута Реал Сосиедад Микел Оярсабал намери Кубо, който с изстрел от далечна дистанция реализира, но този гол на гостите не бе зачетен след проверка от ВАР и отсъдена засада на японеца. Двадесет минути по-късно той тръгна на индивидуален рейд и се справи с няколко бранители на домакините, след което шутира, но Кепа се намеси. Последва центриране от корнер, Микел Мерино се извиси над всички и стреля с глава от близко разстояние, но отново Кепа показа класа.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Веднага след почивката "кралете" изравниха. Фран Гарсия напредна отляво и подаде на Феде Валверде, който с помощта на десния страничен стълб реализира за 1:1.

След час игра Фран Гарсия центрира в наказателното поле на гостите, където Хоселу се извиси над персоналния си пазач и прати топката в долния десен ъгъл за пълния обрат - 2:1.

В последната 90-а минута от редовното време Браим Диас напредна по дясното крило и центрира за Джуд Белингам, който плонжира и стреля с глава, но Ремиро се намеси по страхотен начин и спря англичанина да се разпише в пети пореден мач за "кралския" клуб.

След този успех Реал (Мадрид) вече е с пет победи от пет мача и остава на върха на Ла Лига с 15 точки, докато Реал Сосиедад е на 11-о място във временното класиране с 6 пункта.

РЕАЛ (МАДРИД) - РЕАЛ СОСИЕДАД 2:1
0:1 Андер Баренетчеа (5), 1:1 Федерико Валверде (46), 2:1 Хоселу (60)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!