Севиля победи гостуващия Атлетик (Билбао) с минималното 1:0 в мач от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така андалусийците останаха на 2 точки зад новия лидер Барселона, а в същото време доближиха на точка вече отстъпилия на втора позиция Реал (Мадрид), който все още е с мач по-малко на сметката си.

В 14-ата минута севилци получиха правото да изпълнят дузпа. Черногорският нападател Стеван Йоветич пропусна от бялата точка, след като топката бе отразена от вратаря Горка Ираисос, а халфът Висенте Ибора все пак успя да направи добавка и да даде преднина на домакините.

Домакините имаха шансове да удвоят аванса си, а „баските лъвове” да стигнат до изравняване, но и двата тима пропиляха всичките си по-изгодно положения. Играта бе равностойна, като отборите отправиха по 13 удара и по 5 точки в очертанията на вратите, но повече попадения така и не бяха реализирани.

След победата си Севиля остава на трета позиция с 55 точки и 2 по-малко от лидера Барселона. Андалусийци са на точка след втория Реал (Мадрид), но с мач повече от „кралския” клуб.  Атлетик (Билбао) е осми с 39 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН


All Goals HD - Sevilla 1-0 Athletic Bilbao - 02... by nammakudla