Барселона допусна шокиращ обрат у дома и загуби от Гранада с 1:2 в мач от 33-ия кръг на испанската Ла Лига. Каталунците изпуснаха златен шанс да оглавят класирането и да поведат пред мадридските грандове Атлетико и Реал в битката за титлата.

Голямата звезда Лионел Меси (23) материализира преимуществото на домакините от началото, след като комбинира с Антоан Гризман и преодоля Аарон Ескандел за 1:0. В 36-ата минута капитанът на Барса пропусна страхотна възможност да удвои преднината на своя тим, след като бе изведен от Серхио Бускетс очи в очи с Ескандел, но вратарят изби удара на Меси в корнер. След центрирането от него Самуел Юмтити отправи удар с глава, но право в ръцете на вратаря. До края на първата част играчите на Роналд Куман не успяха да увеличат аванса си и след почивката съжаляваха.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Антоан Гризман и Френки де Йонг пропуснаха добри шансове за домакините през втората част, а венецуелският нападател Дарвин Мачис (63) се възползва от грешка на Оскар Мингеса, който позволи топката да мине между краката му, и изненадващо изравни за 1:1. Малко след това съдията Пабло Гонсалес Фуертес изгони Роналд Куман заради невъздържано поведение. Каталунците се втурнаха в атака да търсят победен гол, но за шок и ужас на техните фенове инкасираха ново попадение, дело на Хорхе Молина (79) след центриране Адриан Марин.

Барса се опита бързо да отвърне на удара и Меси шутира от пряк свободен удар. Топката се отби от стената, но попадна в Антоан Гризман, който центрира остро по земя, а Жерард Пике я засече и тя излезе в аут. Домакините натиснаха и направиха всичко възможно да изравнят, но гостите от Андалусия съхраниха крехкия си аванс и си тръгнаха с трите точки.

След загубата Барса остана на третата позиция със 71 точки, колкото има и Реал (Мадрид). И двата колоса изостават на две точки от лидера Атлетико (Мадрид), а след тях на точка е четвъртият Севиля, който също има шансове за титлата. Гранада е на осма позиция с 45 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА