Виляреал обърна Валенсия с 2:1 в регионално дерби от 15-ия кръг в испанската Ла Лига. Домакините стигнаха до успеха с гол на бранителя Хуан Фойт в 88-мата минута, въпреки че почти до края на първото полувреме губеха в резултата. 

Единсон Кавани даде преднина на Валенсия в 21-вата минута с първия си гол от близо два месеца, но Самуел Чуквуезе изравни секунди преди почивката за Виляреал.

Голът вдъхнови домакините и през второто полувреме те имаха категорично предимство. "Жълтите" обаче се добраха до трите точки чак в 88-мата минута, когато Фойт засече след центриране от корнер. В добавеното време Виляреал можеше да вкара и трети гол, но Етиен Капу уцели гредата на Валенсия.

В другия мач, с който бе сложен край на сезона в Ла Лига за тази календарна година, Реал Сосиедад победи с 2:0 гостуващия Осасуна.

Брайс Мендес откри в 22-рата минута, а в 64-тата асистира на Александър Сьорлот, който оформи крайния резултат.

С победата Реал Сосиедад 29 точки и се изкачи на трето място в класирането, на девет зад лидерите Барселона и Реал Мадрид. Осасуна е на девето място с 23 точки, на четири пред десетия Валенсия и на една зад седмия Виляреал.