Болоня разби у дома Специя с 4:1 в мач от 31-ия кръг на италианската Серия "А". Валентин Антов се появи в игра за домакините в 87-ата минута на мястото на Мичел Дайкс, а Андрей Гълъбинов остана извън състава на гостите, защото получи фрактура на носа по време на тренировка.

С два гола за победата на домакините се отчете Матиас Сванберг (54, 60), а по едно попадения прибавиха Рикардо Орсолини (12-дузпа) и Муса Бароу. Почетният гол за Специя бе дело на Ардиан Исмаили (34).

След успеха си Болоня е 11-и в класирането с 37 точки, докато Специя заема 14-а позиция с 32.

В същото време Лацио победи Беневенто с 5:3 в драматичен мач с автоголове, дузпи, отменени от ВАР попадения и пропусната дузпа.

"Орлите" поведоха  още в 10-ата минута с автогол на Фабио Депаоли. Чиро Имобиле (20) удвои аванса им след пас на Сергей Милинкович-Савич. Хоакин Кореа (37-дузпа) направи преднина на домакините класическа, а в края на първата част Беневенто върна един гол чрез Марсо Сау (45) с удар от границата на наказателното поле.

Малко след началото на втората част вратарят Монтипо си вкара автогол за 4:1. В 55-ата минута Лацио получи втора дузпа, но Чиро Имобиле пропусна от бялата точка. Беневенто също получи 11-метров наказателен удар и Бенито Николас Виола (63-дузпа) бе точен за 4:2. Две минути след това Джанлука Лападула скочи най-високо в наказателното поле, за да засече центрираната от корнер топка във вратата на Пепе Рейна. Редовността на попадението обаче бе прегледана с ВАР и то не бе зачетено заради нарушение в атака. 

Пет минути преди края на редовното време Камил Глик (85) бе оставен непокрит в наказателното поле и се разписа за 4:3 след центриране от корнер, а в последните секунди Чиро Имобиле (90+6) оформи крайното 5:3.

След успеха си Лацио остава шести с 58 точки и е на 4 зад шампиона Ювентус, който заема четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. Беневенто е 16-и във временното класиране с 30 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"