Италианските власти разследват двама младежи за предизвикването на масовата психоза в Торино по време на финала за Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Ювентус (4:1). Предполага се, че двамата са опитали да си направят шега и да се представят за атентатори. Те вече са задържани и разпитани, като са признали, че всичко е било майтап.

Както е известно, малко преди края на футболната среща на площад „Сан Карло“, където се бяха събрали над 20 000 души, се чу взрив. Това предизвика масова паника. Мнозина бяха стъпкани от тълпата.

Медицинска помощ са получили 1527 души. Повечето от тях са с порезни рани от счупените стъкла, върху които са били съборени в мелето. Има няколко души, които са по-тежко състояние, включително и едно дете.

В момента властите анализират видеозаписите от инцидента. По тях са идентифицирани двама младежи. За единия е сигурно, че е виновен за хаоса на площада. Вижда се как застава в средата на пространството и крещи нещо с вдигнати ръце, а на гърба му има раница.

Повечето хора са възприели действията му като терористична заплаха и са се втурнали в различни посоки. Това е довело до стъпкването на редица от другите присъстващи на площада. След това се намесва приятел на младежа, който бърза се опитва да го изтегли от централното пространство.