Фиорентина победи у дома Специя с класиката 3:0 в мач от 11-ия кръг на италианската Серия "А" и задмина Ювентус във временното класиране. Българският национал в състава на гостите Петко Христов бе заявен сред стартовите 11 на тима, но на загрявката е получил неразположение и на негово място започна Мартин Ерлич.

В герой за "виолетовите" за пореден път се превърна сръбският таран Душан Влахович (44-дузпа, 74, 77), който реализира хеттрик. Така тимът от Флоренция се изкачи на седмата позиция с 18 точки и 3 повече от деветия вече Ювентус. Специя е в зоната на изпадащите, заемайки 18-о място с 8 точки.

В друг мач от кръга Дженоа и Венеция завършиха при нулево равенство, което не е добра новина и за двата отбора, борещи се за своето оцеляване. „Генуезците“ заемат 17-та позиция в класирането с 8 точки, а техният съперник е една позиция пред тях с 9.

Сасуоло пък допусна шокиращ обрат в края и загуби с 1:2 от на Емполи. „Неровердите“ поведоха в резултата две минути преди почивката след автогол на Лоренцо Тонели. В последните 10 минути от срещата обаче играчите на Алесио Диониси изпуснаха изцяло инициативата и допуснаха два гола, дело на Андреа Пинамонти (83-дузпа) и Шимон Зурковски (90+2). Така Емполи излезе десети с 15 точки, а Сасуоло е 12-и с 14.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!