Златан Ибрахимович стана първият футболист в историята на италианската Серия „А”, който е вкарвал поне по 50 гола с екипите на двата гранда от Милано – Милан и Интер. 38-годишният шведски голмайстор направи това, след като вкара два гола за убедителната победа на „росонерите” с 4:1 срещу Сампдория снощи в Генуа. След мача той се оприличи на Бенджамин Бътън от популярния филм „Странният случай с Бенджамин Бътън” по едноименния разказ на Франсис Скот Фицджералд. В основата на историята е, че колкото Бенджамин расте на възраст, толкова се подмладява физически.

Ибрахимович се завърна в Милан през януари и е с основна заслуга за изкачването на "росонерите" в класирането след възобновяването на първенството, което бе прекъснато за няколко месеца заради коронавируса. Той има вече 10 попадения през тази година, а Милан е в серия от 12 мача без загуба във всички турнири.

"Аз съм като Бенджамин Бътън. Винаги съм млад, никога не съм остарявал", заяви Ибрахимович, който след няколко месеца ще навърши 39 години.