Наполи започна да наказва своите играчи за бунта, който спретнаха срещу решението на собственика Аурелио де Лаурентис да останат на лагер в клубната база след мача срещу Ред Бул Залцбург в Шампионската лига.

Една от най-сериозните санкции е наложена на бразилския халф Алан, който е глобен с 200 000 евро, информира „Гадзета дело Спорт“. Това е половината от месечната му заплата в италианския клуб. Според Член 11 от Колективния договор на играчите в Серия „А“, на футболистите не може да се налага финансово наказание, превишаващо 25% от месечното му възнаграждение.

„Кориере дело Спорт“ от своя страна твърди, че наказанията на играчите на Наполи са наложени пропорционално на нарушаването на условията на договорите им. Наказанието на Алан се утежнява и заради факта, че е имал разправия с Едо де Лаурентис – син на собственика и вицепрезидент на клуба от Неапол.

Изданието информира, че глобите на всички играчи на Наполи варират от 22 000 до 250 000 евро. Общата стойност на санкциите е 2,5 милиона евро. Списъкът с наказанията е изпратен на играчите и сега те трябва да изложат своята защита пред клубната управа.

В същото време тимът на Карло Анчелоти в събота направи 1:1 с Милан и така няма победа вече шест поредни мача.