Интер победи Дженоа с класическото 3:0 у дома и се утвърди на върха в италианската Серия А с петия си пореден успех в първенството.

Интер нанесе първия удар в двубоя след по-малко от минута. Ромелу Лукаку получи топката от Николо Барела и направи двойно подаване с партньора си в атака Лаутаро Мартинес. Белгиецът получи празно пространство, напредна в половината на гостите и с много прецизен изстрел изпрати топката в долния десен ъгъл на стража Матия Перин.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Нерадзурите" продължиха доминацията си през първата част, но Лаутаро Мартинес, Лукаку и Барела направиха доста пропуски.

Всичко в мача се реши в 69-ата минута с втория гол за Интер. Дармиан получи хубаво подаване от Лукаку в наказателното поле и с качествен изстрел по земя преодоля стража на гостите за 2:0.

В 77-ата минута току-що появилият се в игра за Интер чилиец Алексис Санчес изпрати топката във вратата на Дженоа, но веднага се намеси и системата за видеоповторения ВАР, тъй като имаше съмнения за засада на чилиеца. В крайна сметка голът бе признат за редовен и резултатът стана 3:0.

В класирането Интер има 56 точки, 7 повече от втория Милан, който играе с Рома по-късно тази вечер. Дженоа остава с 26 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А