Интер срази у дома Лацио с 3:1 в дербито от 22-ия кръг на италианската Серия „А“ и измести градския съперник Милан от първата позиция.

Ромелу Лукаку (22-дузпа, 45) даде сериозен аванс на „нерадзурите“, които доминираха през първата част. Уесли Хоед извърши нарушение срещу Лаутаро Мартинес за дузпата, която бе отсъдена след намесата на ВАР. В края на полувремето Лукаку се възползва от невнимание в отбраната на гостите и се разписа от близка дистанция. Страничният съдия вдигна флага си за засада, но попадението бе признато след преглеждане на ситуацията с ВАР. Това бе е и гол №300 за белгиеца на клубно и национално ниво.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Орлите“ натиснаха след почивката и успяха да намалят изоставането си чрез аржентинеца Гонсало Ескаланте (61), в чието тяло топката рикошира след шут на Сергей Милинкович-Савич от пряк свободен удар. Радостта им обаче бе кратка, тъй като Лаутаро Мартинес (64) възстанови преднината от два гола за домакините, разписвайки се след подаване на Лукаку. До края на срещата нямаше други попадения.

След успеха си Интер събра 50 точки и излезе на върха във временното класиране с една пред градския съперник Милан. Лацио остава седми с 40 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"