Шампионът на Италия Интер успя да спечели с 2:1 срещу Ювентус след продължения и да завоюва Суперкупата на страната. В зрелищен мач на "Джузепе Меаца" "нерадзурите" стигнаха до успеха след продължения (1:1 в редовното време). В герой за Интер се превърна Алексис Санчес, който вкара победното попадение в 121-ата минута - буквално в последните секунди на спора в Милано.

"Бианконерите" първи поведоха в резултата, като в 25-ата минута Уестън Маккени отбеляза, а в 35-ата Лаутаро Мартинес изравни от дузпа за Интер. 

Toва е шеста Суперкупа на Италия за Интер, който още повече се доближи до градския си съперник Милан (със 7 спечелени Суперкупи на страната).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Още в началните секунди "нерадзурите" стигнаха до шанс за гол. Иван Перишич центрира към Един Джеко, който засече отблизо с глава, но над вратата. Малко по-късно пропуск направи и Лаутаро Мартинес. След това играчите на Ювентус започнаха да поглеждат по-смело към вратата на Самир Ханданович. В 20-ата минута Алваро Мората центрира остро по земя към Уестън Маккени, но американецът бе блокиран от Милан Шкриняр и не успя да нанесе удар.

Пет минути по-късно Ювентус откри резултата. Мората подаде технично на непокрития в наказателното поле Макени, който с глава реализира - 0:1. 

Малко след това вратарят на "бианконерите" Матия Перин улови топката след изстрел на Хакан Чалханоглу.

В 34-ата минута Интер получи дузпа, след като Матия де Шилио повали Джеко в наказателното поле. Зад топката застана Лаутаро Мартинес, който стреля в горния ляв ъгъл - 1:1. 

В заключителните минути на първото полувреме Адриен Рабио можеше да си отбележи автогол, но за негово щастие топката излезе в ъглов удар след изчистването му с глава.

В началото на втората част "бианконерите" доминираха. Пропуски на два пъти направи Федерико Бернардески.

В 59-ата минута Чалханоглу центрира към Дензел Дъмфрис, който стреля с глава, но Перин с отлична реакция и с помощта на гредата не позволи на топката да влети в мрежата му.

Десет минути по-късно вратарят на гостите отново се намеси решително след удар на Лаутаро Мартинес. До края на редовното време не падна ново попадение и се стигна до продължения. В първото от тях Алексис Санчес пропусна, а за Юве Пауло Дибала не успя да се разпише, стреляйки над вратата.

В заключителните минути срещата се доиграваше и като че ли играчите вече бяха насочили мисли към изпълнението на дузпите. В 121-ата минута обаче настъпи моментът на Алексис Санчес, който се възползва от разбъркване в наказателното поле на Ювентус и донесе трофея на Интер - 2:1.

ИНТЕР - ЮВЕНТУС 2:1 след прод. (1:1 в ред. време)
0:1 Уестън Маккени (25), 1:1 Лаутаро Мартинес (35-дузпа), 2:1 Алексис Санчес (120+1)