Интер победи гостуващия Беневенто убедително с 4:0 в среща от 20-ия кръг на Серия "А" и съкрати разликата с лидера Милан отново до две точки.

Домакините взеха инициативата от първия съдийски сигнал и поведоха в 7-ата минута след автогол на Импрота при центриране на Кристиан Ериксен от пряк свободен удар. „Нерадзурите“ продължаваха да доминират при владението на топката, но не бяха толкова настоятелни в търсенето на гола. В края на първата част пред играчите на Антонио Конте не се възползваха от няколко добри положения за гол.

След почивката в 48-ата минута попадение на Лаутаро Мартинес не бе зачетено заради засада. Аржентинският нападател обаче прати топката в мрежата и в 57-ата минута, а този път голът му бе признат.

В 66-ата минута Ашраф Хакими също отбеляза, но и неговото попадение не бе зачетено заради засада. Секунди по-късно резултатът стана класически, след като вратарят Монтипо сгреши и Ромелу Лукаку насочи топката в мрежата за 3:0. В 78-ата минута Лукаку вкара нов гол след пас на Алексис Санчес и форми крайния резултат.

След успеха Интер остава на второто място в класирането с 44 точки, съкращавайки разликата с лидера Милан до 2 точки. Беневенто е 12-и с 22 пункта.