Интер победи у дома Наполи с 3:2 в зрелищно дерби от 13-ия кръг на италианската Серия „А“ и нанесе първа загуба на лидера от началото на сезона.

Гостите поведоха с красив гол на Пьотр Жиелински (18) след удар от границата на наказателното поле, но скоро след това Хакан Чалханоглу (25-дузпа) изравни от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР за игра с ръка на Калиду Кулибали.

"Нерадзурите" направиха обрат малко преди края на първото полувреме с гол на Иван Перишич (44), който се разписа с глава след центриране от корнер на Чалханоглу.

Половин час преди края на динамичния мач Лаутаро Мартинес (61) реализира и трето попадение за домакините след контраатака и асистенция на Хоакин Кореа.

И след това домакините продължиха да имат инициативата, но гостите намалиха изоставането си след чудесен гол на Дрис Мертенс (78) с удар от далечна дистанция. Те обаче така и не стигнаха до изравнително попадение, а пропуски направиха Жиелински, Мертенс и Марио Руи, чийто удар с глава в добавеното време бе спасен от словенския страж Самир Ханданович и топката се удари в напречната греда, след което излезе в корнер.

След успеха си Интер събра 28 точки на третото място и изостава на 4 от Напали и градския съперник Милан, който също допусна първа загуба за сезона в този кръг.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!