Лацио победи драматично Специя с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Серия "А". "Орлите" от Рим стигнаха много трудно до трите точки, а за гостите резерва бе Андрей Гълъбинов. Българският национал обаче не се появи в игра и изгледа срещата от пейката.

Успехът на Лацио дойде малко преди края на двубоя, когато Филипе Кайседо бе точен от дузпа - в 89-ата минута. 

Домакините завършиха срещата с девет човека след червени картони на Хоакин Кореа в 96-ата минута и на Мануел Ладзари в 97-ата.

След нулево равенство през първо полувреме, Лацио откри резултата в 56-ата минута. Мануел Ладзари наказа Специя с изстрел в долния ляв ъгъл - 1:0.

В 73-ата минута съотборниците на Гълъбинов изравниха чрез Даниеле Верде, който отбеляза страхотен гол с ножичен удар  задна ножица - 1:1. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 88-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка на футболист на гостите. Ситуацията бе разгледана с ВАР и съдията Антонио Джуа посочи бялата точка. Зад топката застана Филипе Кайседо, който с изстрел в долния десен ъгъл донесе победата на Лацио - 2:1.

Дълбоко в добавеното време "орлите" останаха с девет души след директен червен на Мануел Ладзари и втори жълт на Хоакин Кореа, но това не попречи на възпитаниците на Симоне Индзаги да се поздравят с успеха. 

Лацио се изкачи на шестото място в Серия "А" с 52 точки, докато Специя е 16-и с 29.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"