Милан и Интер завършиха 1:1 в дербито на Милано от 12-ия кръг на италианската Серия "А" и оставиха на върха Наполи, който по-рано се подхлъзна у дома срещу Верона с реми 1:1. Хакан Чалханоглу (11-дузпа) даде ранен аванс за "нерадзурите", а в 17-ата минута Стефан де Врай си вкара автогол и изравни.

След равностойно начало в 9-ата минута Франк Кесие фаулира Хакан Чалханоглу в наказателното поле и потърпевшият турски национал реализира отсъдената дузпа за 1:0. "Росонерите" реагираха и в 16-та минута Рафаел Леоа затрудни Ханданович отдалеч. Секунди по-късно Фикайо Томори се зарадва най-много, след като Сандро Тонали центрира от пряк свободен удар и топката се озова в мрежата за 1:1, но се оказа, че това е автогол на Стефан де Врай. И след изравнителния гол символичните домакини продължиха да са по-активни, но пък гостите получиха още една дузпа в 25-ата минута за нарушение срещу Дармиан. Две минути след това зад топката застана Лаутаро Мартинес, но аржентинрцът изпусна от бялата точка след страхотна намеса на вратаря Татарушану. 

В 31-та минута Сандро Тонали шутира мощно и топката прелетя над вратата на Ханданович, който шест минути по-късно отрази удар на Рафаел Леао. Малко преди паузата Лаутаро Мартинес беше близо да се реваншира за пропуска от бялата точка, но топката мина на сантиметри покрай вратата. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката Интер владееше повече топката, но с изключение на удар на Шкриниар с глава след статично положение интересните положения бяха рядкост. 

Треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли реагира със смени и Анте Ребич раздвижи играта на тима, а в 69-ата минута Златан Ибрахимович беше близо до гола след техничен удар. Три минути по-късно "нерадзурите" имаха шанс, но Артуро Видал пропусна от близка дистанция.

Милан натисна сериозно в края и в 82-та минута Златан Ибрахимович опита късмета си от над 25 метра с мощен шут, но Ханаданович спаси с вещина. Ударите към вратата на словенеца следваха един след друг, а в 89-ата минута Саелемакерс удари греда и при добавката Кесие също не успя да се разпише. В добавеното време Ибрахимович изби в корнер след удар на Чалханоглу.

След равенството Милан остава втори с 32 точки и по-лоша голова разлика от лидера Наполи, а Интер е трети с 24 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!