Милан спечели с убедителното 4:1 при визитата си на Лече в мач от 27-ия кръг при рестартирането на италианската Серия „А“, срещите от която бяха прекратени заради пандемията от коронавирус.

Саму Кастийехо (26) реализира единствения гол през първата част след пас на Хакан Чалханоглу.

Марко Манкосу (54-дузпа) изравни, но радостта на домакините бе твърде кратка и Джакомо Бонавентура (55) бързо възстанови аванса на гостите. Анте Ребич (57) увеличи преднината на „росонерите“ след нова асистенция на Чалханоглу, а Рафаел Леао (72) оформи крайния резултат след пас на Конти.

Така Милан събра актив от 39 точки и се настани на седмата позиция в класирането, отстъпвайки на Наполи само по голова разлика. Лече пък остава на 18-ото място в зоната на изпадащите с 25 пункта на сметката си.

В друг мач от тази вечер Фиорентина и Бреша завършиха 1:1. Донарума (17-дузпа) изведе гостите напред в резултата, а Пецела (29) изравни след пас на Пулгар. През втората част домакините натиснаха и два техни гола бяха отменени в рамките само на две минути. Първо в 51-ата минута попадение на Франк Рибери бе отменено заради засада, а минута след това и Душан Влахович прати топката в мрежата, но и неговият гол не бе признат, тъй като топката бе напуснала очертанията на терена. В 70-ата минута Касерес получи втори жълт картон и тимът от Флоренция завърши мача в намален състав. Така „виолетовите“ остават 13-и с 32 точки, а Бреша е на дъното с 18 и на 7 от спасителната 17-а позиция.

КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ "А" - ТУК