Елиминиралият Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа Милан продължава да жъне успехи и на домашната сцена, след като срази Рома с 2:0 на „Олимпико” в Рим в среща от 26-ия кръг на италианската Серия „А”. Патрик Кутроне (48) и Давиде Калабрия (73) бяха точни за петата поредна победа на „росонерите” във всички турнири. Така Милан е без поражение от 12 срещи във всички надпревари - 8 успеха и 4 равенства в редовното време.

Домакините започнаха по-активно и пропуски в началните минути направиха Юндер, Пероти и Шик, чийто удари бяха отразени с вещина от Донарума. След това „вълците” имаха претенции за дузпа след контакт между Бонавентура и Пелегрини, но съдията не посочи бялата точка. „Росонерите” не отправиха нито един удар през първата част.

След почивката гостите поведоха с гол на Патрик Кутроне (48), който се разписа след асистенция на Сусо. Последваха пропуски на Пероти от домакините и Кесие от Милан. Лека полека Рома увеличи оборотите, а гостите трудно изнасяха топката.

Никола Калинич смени Кутроне в 67-ата минута и пет минути по-късно можеше да се разпише, но вратарят на домакините Алисон спаси със страхотен рефлекс. Малко по-късно Калинич изведе Давиде Калабрия (73) и десният защитник прехвърли вратаря на домакините за 0:2. До края на мача най-чистото положение за гол се разкри пред Чалханоглу след центриране на Сусо, но халфът не успя да направи победата на гостите по-убедителна.

След успеха си Милан събра 44 точки и се изравни по този показател с шестия Сампдория. Рома остава на пета позиция с 50 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"