Наполи победи драматично Лацио с 2:1 на "Олимпико" в интригуващ двубой от 27-ия кръг на италианската Серия "А" и се изкачи на върха във временното класиране с по-добра голова разлика от Милан.

Домакините бяха по-добри през първата част, но пропуснаха няколко добри възможности за откриване на резултата. В 6-ата минута Луис Алберто не успя да отбележи от добра позиция. Три минути по-късно Чиро Имобиле отправи опасен изстрел, преминал покрай вратата, а в 41-ата минута и Сергей Милинкович-Сaвич шутира силно, но вратарят Давид Оспина спаси.

След почивката в 55-ата минута Имобиле получи пас зад защитата, но ударът му попадна в ръцете на Давид Оспина. Скоро след това Лоренцо Инсиние (62)  получи пас пред наказателното поле и с удар от движение вкара красив гол, давайки аванс на гостите, който по-късно поискаха дузпа за игра с ръка на защитник при центриране от корнер, но съдията не посочи бялата точка.

Неаполитанците вкараха и втори гол чрез Инсиние в 69-ата минута, но той бе отменен заради засада. Гостите отново опитаха да поискат дузпа за игра с ръка в хода на атаката, но отново такава не бе отсъдена.

В края Лацио натисна и в 82-ата минута мощен удар на Педро бе спасен от Оспина. Стражът обаче нямаше какво да направи малко преди края на редовното време, когато Педро (88) с прецизен изстрел от границата на наказателното поле изравни. Това обаче не бе всичко и в добавеното време Фабиан Руис (90+4) реализира трето страхотно попадение в срещата, носейки трите точки за гостите.

Така Наполи се изравни по точки с Милан, като двата тима имат по 57, но неаполитанците са на върха заради по-добра голова разлика. Лацио остава седми с 43 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"