Насочваме поглед към “Стадио Сан Паоло” в Неапол, където един срещу друг в двубой от Серия "А" ще се изправят Наполи и Милан - в неделя от 22:45 часа. Винаги е интригуващо, когато два от най-големите отбори на Ботуша си оспорват трите точки. Не очакваме и сега да бъде различно.

Наполи изживява истински ренесанс след подновяването на шампионата. Първите месеци на Дженаро Гатузо на поста старши треньор бяха трудни, но постепенно легендата на Милан и италианския национален отбор успя да наложи идеите си. Откакто сезонът бе подновен след карантината покрай коронавирус, Наполи спечели Купата на Италия и записа доста победи в Серия А. Това помогна на неаполитанците и осезаемо да подобрят позицията си във временното класиране.

С представянето си в момента Наполи дава сериозна заявка за силен следващ сезон. Разбира се, това до голяма степен зависи от химията между Гатузо и неговите футболисти - дали тя ще се запази. На този етап наставникът се ползва с пълното доверие на играчите, което е видно и от тяхното представяне на терена. Наполи показва най-добрата си форма от самото начало на кампанията.

Дженаро Гатузо обаче продължава да не вярва на мексиканското крило Хървинг Лозано. Нападателят бе привлечен с огромни надежди от ПСВ, като той е смятан за футболист със страхотен потенциал. Откакто обаче Карло Анчелоти бе заменен от Гатузо, мексиканецът почти не играе. Не е изключено той да напусне клуба след края на сезона.

Милан също успя да подобри представянето си след края на карантината. “Росонерите” не успяха да стигнат финала за Купата на Италия, но в Серия А показаха някои добри игри. Най-впечатляваща определено бе победата им с 3:0 над Лацио в Рим, която върна спомените за славните години на този клуб. Тази победа вдъхна и надежда на феновете, че може би “росонерите” имат потенциал да се върнат към най-добрите си дни. Това обаче е свързано и с пари, а на този етап Милан не е сред най-богатите клубове нито в Италия, нито в Европа. Ситуацията за седемкратните европейски шампиони е деликатна, откакто бившият собственик Силвио Берлускони взе решение да се оттегли от футбола.

Милан обаче има основа, върху която да изгради солиден отбор. “Росонерите” разполагат с талантливи млади футболисти, каквито са Джанлуиджи Донарума, Алесио Романьоли, Лукас Пакета, Рафаел Леао и Даниел Малдини. Това, от което се нуждае клубът в момента, са няколко класни нови попълнения през лятото. Както обаче уточнихме, бюджетът на клуба е ограничен, което представлява проблем.

Сегашният треньор на миланци Стефано Пиоли няма да бъде в тима през следващия сезон. Очаква се Милан да бъде поет от германския специалист Ралф Рангник, който вече има постигната договорка с ръководството. Бордът на директорите разчита на немеца да вдигне класата на отбора, след като неговите предшественици до момента не успяват да го сторят.

Ако смятате, че Наполи ще спечели дербито с Милан, можете да се възползвате от коефициент за домакина 1.90 от Winbet. Наполи по традиция играе силно у дома, но тук срещата ще се играе без фенове на “Сан Паоло”, което сериозно променя ситуацията по отношение на домакинското предимство.