Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в новата игра на БЛИЦ Звездна лига 

Милан и Рома завършиха зрелищно 2:2 в мача им от 17-ия кръг на италианската Серия "А". „Росонерите“ поведоха с голове на Пиер Калулу (30) и Томазо Побега (77), но изтърваха аванса в заключителните минути. До 87-ата минута гостите, които бяха водени от помощника на наказания Жозе Моуриньо, нямаха точен удар, но стигнаха до точката с попадение на Рожер Ибанес (87) и Тами Ейбрахам (90+3). 

Мачът започна вяло без чисти голови положения, но домакините владееха повече топката. Най-деен бе Рафаел Леао, който създаде доста главоболия по левия фланг, но в крайна сметка защитата на Рома го удържа.

В 29-ата минута Тео Ернандес намери Брахим Диас, който стреля, но Руи Патрисио изби в корнер, а Сандро Тонали центрира от него и Пиер Калулу се измъкна от защитника, който го охраняваше, за да вкара с глава за 1:0. Гостите отвърнаха с удар на Пауло Дибала, който мина през няколко човека и влезе в наказателното поле, но изпрати топката в аут. Малко преди почивката Никола Залевски стреля от дистанция, но също не уцели вратата.

След почивката домакините продължиха да доминират и в 52-ата минута Тео Ернандес нанесе силен шут от границата на наказателното поле, но Руи Патрисио отново бе на мястото си и спаси. Само няколко минути по-късно Оливие Жиру стреля с глава, но отново Патрисио се справи.

В 77-ата минута Рафаел Леало подаде към Томазо Побега в наказателното поле и той не сбърка за 2:0. Десет минути след това Рома успя да върне един гол при първия си точен удар. След корнер топката попадна в Рожер Ибанес, който с глава я прати в мрежата за 2:1.

В третата минута от даденото от рефера продължение гостите имаха шанс изпълнят пряк свободен удар, след чието центриране най-съобразителен в наказателното поле бе Тами Ейбрахам, който реализира за 2:2 и донесе точката на "вълците". Преди това стражът на Милан спаси удар с глава на Матич.

След равенството Милан има равен брой точки с втория Ювентус, а двата отбора изостават на 7 пункта от лидера Наполи. Рома е на шесто място с 31 точки, колкото има и петият Лацио.