Рома и Аталанта завършиха 1:1 на „Олимпико“ в мач от 19-ия кръг на италианската Серия "А".

Още в осмата минута гостите поведоха, след като Алексей Миранчук намери Теун Коопмайнерс в наказателното поле, а нидерландецът от близка дистанция с удар с глава под напречната греда вкара за 0:1.

В 21-вата минута Ромелу Лукаку опита да изравни с удар по земя в левия ъгъл, но Марко Канезеки изби в корнер. В 39-ата минута Рома все пак стигна до изравнително попадение, след като Пауло Дибала реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Карсдорп.

След почивката в 56-ата минута римските „вълци“ бяха близо до обрат след удар на Дийн Хаусен към горния ляв ъгъл, който бе спасен от Карнезеки. Две минути по-късно попадение на Джанлука Скамака не бе признато заради нарушение на нападателя.

В добавеното време на срещата старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо получи червен картон за спор с главния съдия и ще пропусне да води отбора си от скамейката в дербито срещу Милан.

След равенството римските „вълци“ заемат осмото място във временното класиране с 29 точки, докато бергамаските са шести с една повече.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!