Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Рома разби Удинезе с 3:0 на "Олимпико" в мач от 30-ия кръг на италианската Серия "А" и продължи битката си за топ 4. "Вълците" на Жозе Моуриньо не създадоха много на брой положения, но бяха далеч по-ефективни пред вратата на противника и на свой ред не допуснаха шансове за гол пред своята.

В първите 15-20 минути отборите се опознаваха и не опитваха нищо рисковано. Малко след изминаването на половин час игра Роберто Перейра бе уцелен в ръката от топката, без да има шанс да я свие и след преглед с ВАР главният съдия отсъди дузпа. Брайън Кристанте се нагърби с изпълнението, но не сполучи и удари гредата, но за негово щастие топката се озова у Едоардо Бове, който вкара за 1:0. До почивката не последва нищо опасно.

След почивката в 55-ата минута Андреа Белоти подхвана контраатака и успя да намери капитана Лоренцо Пелегрини на чиста позиция, а атакуващият халф не сбърка за 0:2. Десетина минути по-късно в мача бе отсъдена и втора дузпа, но за Удинезе. Грешникът при дузпата за римляните Перейра се нагърби с изпълнението, но Руи Патрисио спаси удара му.

В първата минута на добавеното време влезлият от пейката Тами Ейбрахам отбеляза красив гол с глава след центриране на Леонардо Спинацола и оформи класическото 3:0.

След успеха си „джалоросите“ вече събраха 56 точки и са трети във временното класиране. „Бианконерите“ от Удине пък са 12-ти с 39 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!