Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Сампдория разби гостуващия Наполи с 3:0 в среща от третия кръг на италианската Серия „А“ и записа първа победа за сезона. Французинът Грегоар Дефрел (11, 32) се разписа на два пъти във вратата на Давид Оспина след асистенции на Сапунара и Куалиарела. Пет минути след втория гол на Дефрел наставникът на Сампдория Марко Джампаоло бе принуден да извърши непланирана смяна, тъй като Рикардо Сапонаро се контузи, а на негово място в игра влезе Гастон Рамирес. Гостите заиграха по-активно след почивката, но Мертенс пропиля най-изгодната им възможност за гол. Фабио Куалиарела (75) пък вкара едно от най-красивите попадения от началото на сезона след пас на Бартош Березински и оформи крайния резултат. 35-годишният нападател се разписа с удар от въздуха с пета. Така „моряците“ от Генуа спечелиха първи три точки след загубата си от Удинезе (0:1) в миналия кръг. Те са с мач по-малко, след като този с Фиорентина от първия кръг бе отложен заради трагедията в Генуа с рухването на моста “Моранди”. Наполи допусна първа загуба под ръководството на Карло Анчелоти след две поредни победи и е пети с 6 точки.

В същото време Сасуоло продължи с прекрасното си представяне този сезон и срази Дженоа с 5:3, за да се изкачи на второто място във временното класиране след шампиона Ювентус. Съперниците сътвориха истински голов спектакъл на „Мапеи“. Кевин-Принс Боатенг (34), Пол Лирола (38), Кума ел Бабакар (41) и Джан Марко Ферари (62) се разписаха за домакините, а в тяхна полза автогол в първата минута от добавеното време на първата част си вкара и Николас Споли. Неговите съотборници Кжищоф Пятек (27, 83) и Горан Пандев (70) бяха точни за „грифоните“. Така Сасуоло записа нов успех на сметката си и излезе на втората позиция във временното класиране с актив от 7 точки. Дженоа е на 14-ото място със само 3 точки.

Лацио надви минимално гостуващия новак Фрозиноне с 1:0 и след две поредни загуби записа първа победа за сезона. Луис Алберто (49) вкара единствения гол за първите три точки на „орлите“, които са 15-и в класирането. Фрозиноне е предпоследен само с една точка.

Минимален и изненадващ успех, но като гост записа Каляри, който спечели с 1:0 при визитата си на Аталанта в Бергамо. Николо Барела (45) вкара гола, а тимът от остров Сардиния събра 4 точки на 11-ата позиция.

Киево и друг новак този сезон Емполи пък поделиха по точка след безлично 0:0 във Верона. „Летящите магаренца“ спечелиха първата си точка за сезона и въпреки това остават последни, а Емполи е осми с 4 точки.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ В СЕРИЯ "А"