Шампионът Интер спечели убедително с 2:0 при визитата си на Емполи в мач от десетия кръг на италианската Серия „А“ и се утвърди на третата позиция във временното класиране. Данило Д‘Амброзио (34) след асистенция на Алексис Санчес и Федерико Ди Марко (66) след пас на Лаутаро Мартинес реализираха головете за успеха на „нерадзурите“, които имат вече 21 точки и изостават на 9 от лидера и градски съперник Милан, както и на 4 зад имащия мач по-малко Наполи.

В същото време Рома направи обрат за 2:1 при гостуването си на Каляри. До 70-ата минута „вълците“ изоставаха с 0:1 след гола на Леонардо Паволети (8), но стигнаха до трите точки след попадения на Ибанес (71) и Лоренцо Пелегрини (78). Така играчите на Жозе Моуриньо събраха 19 точки на четвъртата позиция и на две зад Интер. Каляри е на дъното с 6 точки.

Лацио пък излъга у дома Фиорентина. Единственото попадение в срещата беше дело на Педро (52) след асистенция на Сергей Милинкович-Савич. След успеха си „орлите“ се изкачиха на шеста позиция със 17 точки. „Виолетовите“ са осми с 15 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!