Треньорът на Торино Синиша Михайлович показа липса на познания за европейската история и тази на Втората световна война. Той заяви, че никога не е чувал за Ане Франк. Откъси от нейния дневник ще бъдат четени преди всеки мач от 10 кръг (междинен) кръг на Серия „А“. Акцията е част от борбата с антисемитизма по трибуните.

„Ане Франк? Не знам коя е! Не чета вестници. Не мога да говоря за това, тъй като не съм осведомен по въпроса. Моля за извинение“, заяви сръбският наставник на „биковете“.

Акцията за борба с проявите на антисемитизма по трибуните беше предприета от шефовете на италианската Професионална лига, след като фенове на Лацио оставиха антисемитски графити в сектора с феновете на Рома.

КРАТКА ИСТОРИЧЕСКА СПРАВКА ОТ БЛИЦ СПОРТ
Ане Франк е германска еврейка, която през Втората световна война заедно със семейството си се опитва да се скрие от нацистите в Амстердам. По време на укриването си тя пише дневник с преживяванията си. На 4 август 1944 година цялото семейство Франк е арестувано, а 15-годишната Ане умира в концентранционния лагер Берген-Белзен през февруари 1945 година.

След края на войната баща й Ото се завръща в Амстердам и създава музей „Ане Франк“, както и фондация на името на дъщеря си. Дневникът на Ане Франк е издаден като книга със заглавието „Задната къща“, която е преведена на много различни езици и няколко пъти е била екранизирана от филмови компании.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"