Коронавирусът в Италия удари силно по местния футбол, след като футболната федерация на страната съвсем се оплете в решението дали днес да има мачове ли не.

Първата забрана дойде за Парма - СПАЛ, като играчите бяха готови да излязат на терена около 13:30 часа наше време, но бяха върнати в съблекалните. По-късно обаче се реши двубоят все пак да се изиграе, но с час по-късно.



Winbet - победата е емоция! (18+)

Междувременно министърът на спорта на Италия Винценцо Спадафора, подкрепи призива на шефа на Асоциацията на професионалните футболисти в Италия Дамиано Томази за спиране на първенството.

"В този момент няма смисъл да рискуваме живота на играчи, рефери, треньори, както и на феновете, които биха се събрали да гледат мачовете заедно, независимо, че не могат да присъстват на стадиона", обяви министър Спадафора и всички медии обявиха, кръгът в Серия "А" на 99% няма да се проведе.

Местната футболна федерация обаче не посмя да вземе такова решение и задължи всички да се придържат към първоначалния план - изиграване на срещите, но пред празни трибуни.