Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Торино и Рома завършиха 1:1 в мач от петия кръг на италианската Серия "А". Ромелу Лукаку (69) изведе римските "вълци" напред в резултата, а Дуван Сапата (85) донесе точката за "биковете".

Домакините можеха да открият резултата още в 5-ата минута. Дуван Сапата бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му бе спасен от Руи Патрисио. Четири минути по-късно Ромелу Лукаку пробва късмета си, но ударът му мина встрани от вратата на “биковете”.

В 31-ата минута играчите на Жозе Моуриньо имаха претенции за дузпа, след като футболист на Торино игра с ръка в наказателното поле, но до 11-метров наказателен удар не се стигна. Четири минути след това вратарят Руи Патрисио спаси удар на Неманя Радонич. В 41-ата минута Сапата отново бе близо до попадението, но изстрелът му с глава мина близо до левия страничен стълб. 

Втората част започна с нова възможност за колумбийския нападател Сапата и спасяване на Патрисио. В 52-ата минута Демба Сек бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но ударът му не намери очертанията на вратата. 

В 58-ата минута Браян Кристанте нацели страничната греда на вратата на Ваня Милинкович-Савич. След още 11 минути игра Ромелу Лукаку даде аванс на гостите с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата на домакините. Пет минути преди изтичането на редовното време Сапата все пак успя да се разпише с глава за крайното 1:1.

След равенството "биковете" са девети с 8 точки, докато "вълците" са 13-ти с 5 пункта. В следващия кръг Торино ще гостува на Лацио, а Рома на Дженоа.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!