Шампионът Наполи се издъни отново в италианската Серия "А", завършвайки 0:0 при визитата си на Болоня в среща т петия кръг. Виктор Осимен пропусна дузпа за гостите през второто полувреме.

Още в 6-ата минута Осимен излезе на добра позиция, но ударът му нацели левия страничен стълб. Само четири минути по-късно таранът отново излеза на добра позиция, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Натискът на гостите от Неапол продължи и в 14-ата минута Пьотър Желински пробва късмета си от границата на наказателното поле, но и той не намери вратата. Във втората минута на добавеното време на първата част след шут на Джакомо Разпадори топката мина малко над напречната греда.

В 71-ата минута Рикардо Калафиори игра с ръка в наказателното поле на Болоня и Наполи получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Виктор Осимен, но той дори не уцели очертанията на вратата. Малко след това Джошуа Зиркзее остана очи в очи с Алекс Мерет, но ударът на германеца бе спасен от стража на "небесно-сините".

След равенството Наполи е седми с 8 точки, а Болоня заема 11-а позиция с 6 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!