Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини призна, че е бил заразен с коронавирус преди реванша от Шампионската лига между италианския тим и Валенсия. 62-годишният специалист разкри това в интервю за „Гадзета дело Спорт“.

„В нощта преди мача във Валенсия вече съм бил заразен с COVID-19. Чувствах се много зле. След обяд в деня на срещата нещата се влошиха. В двете нощи след това почти не спах. Не съм имал температура и затова бях спокоен и не мислех, че е коронавирус“, обясни Гасперини.

„В нощите, когато не спах, на всеки две минути чувах линейките. Беше като на война. Дори мислите ми бяха такива: Не мога да умра сега, имам толкова работа да свърша“, допълва треньорът на Аталанта.

„В един момент загубих чувството за вкус, но все още не знаех, че съм заразен. Разбрах, че съм прекарал вируса преди десет дни, когато ми направиха тест за антитела и той показа, че съм бил заразен“, заяви специалистът.

Аталанта гостува на Валенсия на 10 март и спечели с 4:3. Така италианският тим се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига за първи път в историята си, след като и в първия мач записа победа с 4:1.

По време на двата мача Италия вече беше огнище на COVID-19, а малко след това в Испания започна главоломен ръст на заболелите и починалите от коронавирус. Още през месец март се заговори, че първият мач в Милано е допринесъл за бързото разпространение на заболяването на територията на двете държави.