Ювентус и Наполи завършиха 1:1 в дербито от 20-ия кръг на италианската Серия "А". Дрис Мертенс (23) изведе гостите напред в резултата, а след почивката Федерико Киеза (54) изравни с четвъртия си гол за сезона. След равенството гостите се отдалечиха на пет точки от втората позиция. 

Домакините бяха по-активни в началото, но Уестън МакКени, Адриен Рабио и Федерико Киеза нямаха късмет със завършващия удар и не намираха целта.

В 23-ата минута гостите поведоха чрез Дрис Мертенс, който получи добро подаване от Матео Политано и с диагонален шут се разписа за 0:1. До края на първата част гостите продължиха да доминират, а Пьотр Жиелински и Мертенс пропуснаха да удвоят преднината им. 

След почивката "бианконерите" натиснаха и след пропуск на Алваро Мората се стигна до 54-ата минута, в която Федерико Киеза възстанови равенството. Италианският национал пое отскочила топка и я прати по перфектен начин в долния ляв ъгъл на вратата на Оспина за 1:1. Седем минути по-късно Киеза отправи атрактивен шут от въздуха, но за негово съжаление този път Оспина отрази удара с блестяща намеса. 

До края на мача темпото спадна и едва в добавеното време Мойс Кийн получи златна възможност да донесе победата на "старата госпожа", но не намери очертанията на вратата. 

След равенството Наполи остава трети, но вече с 40 точки и 5 по-малко от втория Милан, който пък е на една след лидера Интер. Ювентус е пети с 35 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"