Ювентус се измъчи у дома за минимална победа над застрашения от изпадане Верона с 1:0 в мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А". Мойс Кийн (56) реализира единствения гол.

Гостите имаха възможност да поведат в 15-ата минута, когато Фабио Депаоли засече центриране от Кевин Лазаня, но топката премина покрай вратата.

До почивката „бианконерите“ сътвориха няколко добри ситуации. Една от най-чистите бе в 37-ата минута, когато Данило изпълни пряк свободен удар, но стражът на Верона се справи добре и изби в корнер.

Ювентус вкара гол в 56-ата минута, след като Мануел Локатели демонстрира страхотен поглед върху играта и намери Мойс Кийн, който успя да засече добре и да вкара за 1:0.

Гостите обаче по-любопитни ситуации в последните 20 минути. Дойг центрира, но Ювентус се справи. Последва и удар на Гаич, но той не уцели вратата. В 83-ата минута Филипо Терачано отправи удар по земя от границата на наказателното поле, но Шчесни се справи със задачата. Ювентус можеше да удвои няколко минути по-късно, когато Гати изведе Бремер, но той изпрати топката над гредата.

След успеха си Ювентус е седми с 44 точки. Верона остава в опасната зона, заемайки 18-а позиция с 19 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!