ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Кошмарните сцени на безредици и вилнеещи фенове в Брюксел след победата на Мароко над Белгия (2:0) снощи на Мондиала в Катар стигнаха до още една европейска страна - съседна Нидерландия.

Полицията там  съобщи, че в Ротердам също се е стигнало до насилие. Служители за борба с безредиците се опитали да разгонят група от 500 футболни фенове, замеряли представителите на реда със счупени стъкла и използвали срещу тях различна пиротехника. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Съобщава се за безредици и в Амстердам и Хага.

Няколко белгийски политици снощи осъдиха грозните сцени по улиците, за които вече БЛИЦ писа. Председателят на фламандската крайнодясна партия Vlaams Belang Том Ван Грикен директно обяви, че белгийците с марокански корени са "свободни да напуснат“ страната заради случилото се.

Руският журналист Борис Рожин публикува в Телеграм клип и коментира, че това е Джихад. „Муджахидини от района на Моленбек така отпразнуват победата на единият национален тим на Мароко над другия сборен на Мароко (б.а. Белгия).

Припомняме, че в радостта си от футболната победа стотици запалянковци започнаха да палят автомобили и скутери, да чупят витрините на магазини и да хвърлят бомби и камъни по полицията и по журналисти. Полицията се намеси със сълзотворен газ. В размириците пострадаха и журналисти.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК