ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Програмата на световното първенство в Катар продължава с вторите мачове от групи „С“ и „D“. Два мача от днешната програма предизвикват най-голям интерес сред феновете. Те са с участието на Аржентина и Франция.

Не са малко и тези, които искат да видят дали Саудитска Арабия е способна да сътвори втора изненада на Мондиал 2022. „Зелените орли“ днес срещат Полша, а историята не е в тяхна полза. Саудитите загубиха девет от последните си 10 мача срещу европейски съперници на световно първенство. Тимът на Саудитска Арабия спечели само два от предишните си 15 мача на мондиали. Полша пък ще опита да запише трето пореден мач на Световно без допуснат гол. За последно тимът постигна такова нещо през 1974 и 1978 г.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес определи днешния мач с Мексико като първи финал на „гаучосите“ за световната титла от Мондиал 2022. Причината за това е, че аржентинците нямат право на втора издънка след шокиращата загуба след Саудитска Арабия. Аржентина спечели трите си предишни срещи с „ацтеките“ на световни първенства и няма загуба в последните си 10 срещи с този съперник. Мексиканците имат голям проблем при последните си изяви на мондиалите – трудно вкарват голове. Дори в последните си три мача на Световно нямат реализиран гол.

Австралия и Тунис излизат за втория си мач на Мондиал 2022 с целта да постигнат победа – нещо рядко срещано за двата тима при участията им на световни първенства. „Кентурата“ трябва да покажат, че са способни да се изправят след тежката загуба с 1:4 от Франция. Тунизийците от своя страна получиха сериозна увереност в силите си, след като направиха нулево равенство с Дания. Това беше едва вторият случай, в който Тунис не допуска гол в мач от Световно.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Франция разби австралийците в първия си мач и стана първият носител на титлата, който започна участието си на следващото световно първенство с победа след Бразилия през 2006 г. Днес „петлите“ ще опитат да спечелят шести пореден успех на световни първенства, а с това да си осигурят място на осминафиналите. „Червеният динамит“ обаче е труден за побеждаване съперник, който направи равенства в последните си три срещи на мондиали.

ГРУПА „С“

PolandПОЛША – САУДИТСКА АРАБИЯSaudi Arabia

Днес от 15:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Раян, „Едюкейшън Сити Стейдиъм“
Съдия: Уилтън Перейра Сампайо (Бразилия)

ArgentinaАРЖЕНТИНА – МЕКСИКОMexico

Днес от 21:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Лусаил, „Лусаил Айконик Стейдиъм“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ГРУПА „D“

TunisiaТУНИС – АВСТРАЛИЯAustralia

Днес от 12:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Ал Уакра, „Ал Джануб Стейдиъм“
Съдия: Даниел Зиберт (Германия)

FranceФРАНЦИЯ – ДАНИЯDenmark

Днес от 18:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Доха, „Стейдиъм 974“
Съдия: Шимон Марциняк (Дания)

 

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК