ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Световното първенство в Катар навлиза в елиминационната фаза. Днешната програма предлага първите два осминафинала. В тях ще видим непобедения до момента тим на Нидерландия, както и един от фаворитите за титлата – Аржентина. „Лалетата“ срещат САЩ, който успя да излезе от група с участието на Англия, Уелс и Иран. „Гаучосите“ пък ще играят с изненадващо стигнали до осминафиналите австралийски тим.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Нидерландия не успя да покаже убедително представяне през груповата фаза. Сега „лалетата“ ще имат възможност да отвърнат на критиките за грозния стил, но победата над САЩ и класирането за четвъртфиналите са основната цел. Селекционерът Луис ван Гаал контрира журналистите за техните нападки и заяви, че ако се чувстват отегчени от грозния стил, да се качат на самолета и да се приберат. Нидерландия игра четвъртфинал на четири от последните си пет участия на световни първенства, като само през 2006 г. отпадна на осминафиналите. САЩ загуби три от четирите си участия на осминафиналите, като единственото изключение е успехът над Мексико през 2002 г. Добрата новина за американците е изявлението на Кристиан Пулишич, че е готов за игра и се е възстановил от удара в главата, който получи при гола си срещу Иран.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Аржентина пристигна на Мондиал 2022 в ролята на фаворит за световната титла, но получи ранен шок след загубата от Саудитска Арабия с 1:2 в първия мач. Последвалите победи над Мексико и Полша върнаха самочувствието на „гаучосите“. Звездата на тима Лионел Меси ще опита да вкара първия си гол в елиминационна фаза на световно първенство. Досегашните му осем попадения на мондиал са все в групите. Съперник на Аржентина ще бъде Австралия, която никой не очакваше, че ще прескочи група с участието на Франция, Дания и Тунис.

NetherlandsНИДЕРЛАНДИЯ – САЩUnited States

Днес от 17:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Ал Раян, „Халифа Интернешънъл Стейдиъм“
Съдия: Уилтън Перейра Сампайо (Бразилия)

ArgentinaАРЖЕНТИНА – АВСТРАЛИЯAustralia

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Раян, „Ахмад бин Али Стейдиън“
Съдия: Шимон Марциняк (Полша)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК