ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

България все пак ще има своето, макар и косвено, участие на Мондиал 2022. Българският национален отбор не се класира за световното първенство, а наши съдии или играчи от родните отбори не бяха поканени на шампионата в Катар.

Все пак футболист, представляван от родна мениджърска агенция, ще участва на мондиала. Това стана факт, след като Сенегал направи промяна в състава си в последния момент и извика Муса Н`Диайе (на снимката вдясно във виолетовия екип) да попълни селекцията на „Лъвовете на Теранга“.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com 

Агенти на 20-годишния защитник на Андерлехт са известният български мениджър Лъчезар Танев и неговият син Георги. Н`Диайе е извикан от селекционера от Алиу Сисе на мястото на звездата Садио Мане от Байерн, който няма да може да играе на Световното заради контузия и дори ще се подложи на операция. Така Н`Диайе, който е юноша на Барселона, ще носи фланелката с №10.

Според правилата на ФИФА, Сенегал има право да направи промени в състава си за мондиала 24 часа преди първия си мач от първенството. Утре от 18:00 часа африканците играят с Нидерландия в среща от Група „А“.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Именно от възможността за промяна се възползва Алиу Сисе. Той първоначално се беше спрял на друг защитник – Исмаил Якобс от Монако. Оказа се обаче, че роденият в Кьолн футболист няма напълно изрядни документи за сенегалски гражданин, въпреки че вече дебютира за националния отбор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК