Феновете на Англия и Уелс получиха похвали за доброто си поведение на Мондиал 2022. За първи път в историята няма арестуван британец по време на световно първенство.

Това е написано в доклада на отговорника за футболното хулиганство на Острова главен полицейски инспектор Марк Робъртс. Англичаните и уелсците бяха представени по трибуните от по 3000 свои привърженици на мачовете от груповата фаза, а „трите лъва“ имаха по 3500 фенове в срещите от елиминациите.

Робъртс отчита, че причината за изключително необичайното примерно поведение на британските фенове е изключително строгото катарско законодателство за продажбата на алкохол в страната. На стадионите и във фензоните можеше да се купи единствено безалкохолна бира.

„Нямаме нито един арестуван британски футболен фен на Мондиал 2022, което е похвално. На световното първенство в Русия през 2018 г. бяха задържани трима англичани. Обикновено на такъв шампионат винаги имаме по няколко задържани. Този път няма нито един, което се случва за първи път в историята. За доброто поведение на англичаните и уелсците в Катар допринесе и ограничението за свободен достъп до алкохол в страната, домакин на Световното“, пише в доклада на Марк Робъртс.