ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Звездата на националния отбор на Сенегал Садио Мане ще пропусне световното първенство в Катар (20 ноември – 18 декември), съобщава авторитетното френско издание „Екип“. Липсва официално потвърждение от 30-годишния офанзивен футболист или от клубния му отбор Байерн.

Мане получи контузия на сухожилие при победата на баварците с 6:1 над Вердер във вторник вечерта. Той ще се нуждае от няколко седмици за възстановяне.

“Получи удар в подбедрицата и вероятно ще трябва да премине преглед на рентген, тъй като чувства болка“, коментира треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман след мача.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Отсъствието на Мане ще бъде сериозен удар по амбициите на Сенегал за силно представяне на световното първенство. Лъвовете на Теранга са в група „А“ на Мондиал 2022 заедно с домакина Катар, Еквадор и Нидерландия. Селекционерът Алиу Сисе трябва да обяви списъка си 26 играчи за шампионата в петък.

Садио Мане е поредният известен футболист, който пропуска световното първенство заради контузия. От турнира вече отпаднаха французите Пол Погба, Нголо Канте, Филипе Коутиньо (Бразилия), Тимо Вернер (Германия) и португалецът Диого Жота.