Четирикратният световен шампион Германия се измъчи и победи Оман с минималното 1:0 в последната си контролна среща преди старта на Мондиал 2022 в Катар от 20 ноември до 18 декември. Срещата се изигра на „Султан Кабус“ в Маскат, Саудитска Арабия.

Юсуфа Мукоко получи балонно подаване в наказателното поле на Оман около бялата точка в добавеното време на първото полувреме. Нападателят овладя и стреля, а топката рикошира в десния страничен стълб.

Единствената по-опасна възможност за Оман в срещата бе в 73-ата минута, когато след центриране, Матаз Салех Абд Рабо шутира с едно доксване, но ударът му премина покрай лявата греда.

Единственото попадение за пестеливия успех на Бундестима реализира Никлас Фюлкруг (80) в самия край на мача след пас на Кай Хавертц. Никлас Фюлкруг успя да се разпише отново четири минути по-късно, но това попадение не бе зачетено заради засада.

Германия започва участието си на Световното първенство на 23 ноември, когато тимът се изправя срещу Япония. Четири дни по-късно „маншафта“ играе с Испания, а последният мач от Група Е ще бъде на 1 декември, когато Германия ще се изправи срещу Коста Рика.