ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Националният отбор на Германия се тресе от скандали преди важния мач с Испания тази вечер. Както е известно, „маншафтът“ изненадващо загуби от Япония първия си двубой на Мондиал 2022 и нова загуба ще означава отпадане за тима на Ханзи Флик.

На фона на напрегнатото очакване на срещата с „червените фурии“, в. „Билд“ разкрива за голямо разцепление сред играчите на националния отбор. Оформили са се два лагера, в които се противопоставят играчите на Байерн с тези от Борусия (Дортмунд).

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback 

В едната групичка са лидерите Мануел Нойер и Томас Мюлер, както и съотборниците им при баварците Джошуа Кимих, Леон Горецка, Серж Гнабри, Лирой Сане и Джамал Мусиала. В другия лагер са играещите за „жълто-черните“ Никлас Зюле, Нико Шлотербек, Юлиан Бранд, Карим Адейеми и Юсуфа Мукоко. Двете групички са толкова разделени, че не говорят помежду си.

Всичко това се случва преди решителния мач срещу Испания (тази вечер от 21:00 часа). Още повече, че германците загубиха катастрофално с 0:6 последния си двубой с „червените фурии“ на 17 ноември 2020 г. за Лигата на нациите. Освен това през последните 15 години претърпяха поражения от испанците в други два важни мача – с по 0:1 на финала на Евро 2008 и на полуфинала на Мондиал 2010. Още повече, че „бундестима“ няма победа над Испания вече осем години – 1:0 в контрола на 18.11.2014 г.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Според информация на „Скай Германия“, загуба от „фуриите“ може да доведе до уволнението на важни фигури в германския футбол. Отпадане от Мондиал 2022 със сигурност ще означава раздяла със селекционера Ханзи Флик и мениджъра на националния отбор Оливер Бирхоф. Двамата имат договори с Германския футболен съюз до края на Евро 2024, а Флик заяви, че мечтата му е да води националния отбор на европейското първенство след две години, което ще се проведе на германска територия.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК