ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Героят на Еквадор Енер Валенсия се радва на женско царство. 33-годишният голмайстор на Фенербахче попадна под обективите в неделя, когато вкара и двата гола за победата с 2:0 над Катар в мача на откриването на Мондиал 2022.

Валенсия е дарен с любовта на съпруга, син и три дъщери. От 2010 г. еквадорският национал е женен за Шарон Ескобар, която има опит на модната сцена, а в родината си е известна и като филантроп. Брюнетката дари любимия си с две момичета - Амелия и Аналия, и със син Давид. Футболистът има и по-голяма щерка – Бейра, която е от връзката му със Синтия Чумо. 

Преди 7 години майката на момичето заведе дело за неизплатена издръжка. 

През 2016 г. се разигра луд екшън с Валенсия. Полицията издаде заповед за арест на футболиста заради неплащането навреме на издръжката на дъщеря си. Властите решават да го приберат точно на стадиона по време на мача между Еквадор и Чили. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Енер обаче симулира контузия, за да избяга от служителите на реда. Нападателят е изведен от терена с медицински автомобил, а след това преместен в линейка. Десетина полицаи бягат по терена след него - все пак дължи над 15 хиляди долара. Но това не е достатъчно, за да го хванат. В последния момент лекарите му слагат кислородна маска и го качват в линейка... Впоследствие Валенсия се разбира с бившата си жена, която оттегля иска. 

Най-голямата му дъщеря Бейра и до днес прекарва голяма част от времето си с татко си и новото му семейство, често пътува и до Истанбул, където той играе за Фенербахче от лятото на 2020 г.

Годината на трансфера му в турския гранд беше сред най-трудните за него и най-близките му. Тогава една от двете му сестри – Ерси, е отвлечена и държана десет дни в плен. За нея е поискат 2 милиона долара откуп. Тя е открита и освободена, а за престъплението са арестувани петима. 

"Нямам думи, с които да изразя как се чувствам днес", написа в деня на освобождаването й Енер.

Той произхожда от бедно семейство и израства във ферма, като е разказвал, че като малък е доил крави.

За да изхранва семейството си, баща му Ремберто продавал мляко на улицата. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК