ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Световното първенство в Катар влиза в последния ден от първия кръг на груповата фаза. С изиграването на мачовете от групи „G“ и „Н“ ще видим изявите на явния голям фаворит за титлата Бразилия и не толкова скрития претендент Португалия.

В 12:00 часа Швейцария и Камерун откриват програмата за деня със среща от група „G“. „Кръстоносците“ ще опитат да продължат уникалната си серия без загуба в първи мач на световно първенство за последните 56 години. За последно швейцарците губят откриващата си среща на мондиал през 1966 г. - 0:5 от Германия. Освен това за трето поредно световно първенство ще опита да излязат от групите. Камерун пристигна в Катар със серия от седем поредни загуби на световни първенства. Само Мексико в периода 1930-58 г. има по-дълга поредица.

Уругвай и Южна Корея дават началото на битките в група „Г“ в 15:00 часа. Голямата въпросителна преди този двубой е дали звездата на азианците Сон Хьон-Мин ще може да играе. Нападателят на Тотнъм има фрактура на скулата, получена на мача от Шампионската лига срещу Марсилия. Той се подложи на операция и носи специална маска. Едва вчера обаче Сон е започнал да удря топката с глава. В ургвайския лагер също има проблем и той е свързан с Единсон Кавани, който има контузия на глезена и участието му в срещата е под въпрос. Луис Суарес обаче е готов за изява на последното световно първенство в кариерата си.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

В 18:00 часа Португалия и Гана ще започнат втория мач в група „Н“. Всички погледи тук са насочени към Кристиано Роналдо и неговото представяне след скандалното интервю, което даде пред водещия Пиърс Морган. Това доведе до раздялата на 37-годишната звезда с Манчестър Юнайтес. Всички искат да видят дали Роналдо ще има спокойствието да играе на познатото си високо ниво, въпреки че от началото на сезона рядко се изявяваше с екипа на „червените дяволи“. Интересно е дали скандалите около петкратния носител на „Златната топка“ ще се отразят и на играта на националния отбор. Гана е на Мондиал 2022 с един от най-младите състави, в които впечатление правят Иняки Уилямс, Мохамед Кудус и Тома Партей.

Големият фаворит за световната титла Бразилия закрива програмата на деня с мач срещу Сърбия от група „G“ в 21:00 часа. „Селесао“ стартира в Катар в серия от 15 поредни мача без загуба в груповата фаза на мондиали (12 победи), а освен това завършва неизменно на първо място в своите групи от 1982 г. насам. Сърбия отпадна след груповата фаза при трите си участия на световни първенства като самостоятелна държава. „Белите орли“ обаче се представиха впечатляващо в квалификациите, недопускайки загуба в осемте си мача. Проблемът пред селекционера Драган Стойкович е физическото състояние на ключови играчи като Саша Лукич, Филип Костич и Александър Митрович.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ГРУПА „G“


SwitzerlandШВЕЙЦАРИЯ – КАМЕРУНCameroon
Днес от 12:00 часа по Диема, Диема Спорт 3
Ал Уакра, „Ал Джануб Стейдиъм“
Съдия: Факундо Тейо (Аржентина)
 

BrazilБРАЗИЛИЯ – СЪРБИЯSerbia
Днес от 21:00 часа по БНТ 1, БНТ 3
Лусаил, „Лусаил Айконик Стейдиъм“
Съдия: Алиреза Фагани (Иран)
 

ГРУПА „Н“


UruguayУРУГВАЙ – ЮЖНА КОРЕЯKorea Republic
Днес от 15:00 часа по БНТ 1, БНТ 3
Ал Раян, „Едюкейшън Сити Стейдиъм“
Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)
 

PortugalПОРТУГАЛИЯ – ГАНАGhana
Днес от 18:00 часа по Диема, Диема Спорт 3
Доха, „Стейдиъм 974“
Съдия: Исмаил Елфат (САЩ)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК