ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК

Световното първенство в Катар продължава с последните два осминафинала. В днешната програма ще видим два от най-силните европейски отбори – Испания и Португалия. „Червените фурии“ разполагат с изключително качествени млади играчи, докато звездата на „мореплавателите“ Кристиано Роналдо със сигурност ще направи всичко възможно да увенчае успешната си кариера със световна титла. Мароко обаче показа, че не е отбор за подценяване на световното първенство, а Швейцария през тази година вече надви един път португалците.

Испания изненадващо завърши на второ място в група, в която бяха още Германия и Коста Рига, а Япония оглави класирането. Поражението от „сините самураи“ сложи край на серията на „червените фурии“ от седем поредни мача без загуба на световно първенство (без да се броят дузпите).

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Комбинативният стил е най-голямото оръжие на испанците. Те направиха общо 2489 точни паса по време на груповата фаза, което е рекорд на световните първенства след 1966 г., когато е стартирано събирането на статистически данни. На мача с Япония играчите на Луис Енрике направиха 969 точни подавания, което е рекорд за отбор, загубил мача.

Мароко пък изненада с успешен контраатакуващ стил и благодарение на него спечели четири точки в мачовете с Хърватия и Белгия, което пък му позволи да завърши на първо място в групата. „Атласките лъвове“ играят на осминафинал за втори път в историята си, след като през 1986 г. губят на този етап от германците.

Швейцарците знаят, че не са фаворит срещу Португалия, но път вече мнозина са наясно, че такова определение няма почти никакво значение на Мондиал 2022. На световното първенство вече имаше доста изненадващи резултати, включително и загубата на Кристиано Роналдо и компания от Южна Корея с 1:2.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

„Часовникарите“ вече записаха победа над португалците през тази година. Успехът с 1:0 в Лигата на нациите с гол на Харис Сеферович. Освен това швейцарците надвиха „мореплавателите“ в единствения мач между двата отбора на голямо първенство. Това се случи след 2:0 на Евро 2008. Швейцария никога не е постигала три победи на едно световно първенство, но в Катар вече нареди два успеха.

Швейцарците не са били на четвъртфинал на мондиал от 1954 г., когато са домакин на световното първенство. Португалия обаче два пъти е прескачала тази фаза. Последната победа на „мореплавателите“ в елиминационна фаза (ако не броим дузпите) е именно на осминафинал – срещу Нидерландия през 2006 г.

MoroccoМАРОКО – ИСПАНИЯSpain

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Раян, „Едюкейшън Сити Стейдиъм“
Съдия: Фернандо Рапалини (Аржентина)

PortugalПОРТУГАЛИЯ – ШВЕЙЦАРИЯSwitzerland

Днес от 21:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Лусаил, „Лусаил Айконик Стейдиъм“
Съдия: Сесар Рамос (Мексико)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК