ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Мондиал 2022 започва днес с исторически мач. За първи път световно първенство по футбол ще се проведе в Близкия Изток. В 18:00 часа домакинът на шампионата Катар, дебютант на подобен форум, излиза срещу Еквадор в среща от група „А“.

Двубоят предизвиква голям интерес и ще бъде следен под лупа. Това е така не само заради факта, че с него се открива мондиала, а най-вече заради излязлата преди дни информация, че катарците ще спечелят с 1:0 с гол на второто полувреме и за успеха си са подкупили осем играчи от еквадорския национален отбор със 7,4 милиона долара.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Самото класиране на южноамериканския тим на световното първенство мина през скандал заради участието в квалификациите на защитника Байрон Кастийо. Чили претендира, че той е играл с фалшиви документи и поиска отстраняването на Еквадор от Мондиал 2022. Случаят беше разгледат от ФИФА и чилийският протест беше отхвърлен.

Проблем за еквадорския селекционер Густаво Алфаро са контузиите в последните дни, получени от Айртон Пресиадо и Роберт Арболеда. И двамата нямат гарантирано титулярно място, но с проблемите си намаляват опциите пред аржентинския специалист. Най-големият минус за Катар е липсата на халфа Абдулхак Ал Ахрак, който заради контузия отпадна от списъка на националния селекционер Феликс Санчес.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback 

ИГРАЧИ ПОД ЛУПА
Алмоез Али (Катар): Нападателят на Ал Духаил беше водещият голмайстор на националния отбор, когато преди три години беше спечелена Купата на Азия. Тогава той вкара девет гола в седем мача. Още по-впечатляващо е, че вкара попаденията си от 10 точни удара към вратите. Али беше и топреализатор на Катар при участието със специална покана на Златната купа на КОНКАКАФ през 2021 г., когато се разписа четири пъти в пет срещи.

През 2019 г., при участието на катарските национали на Копа Америка, промуши и вратата на Парагвай при равенството 2:2. Така 26-годишният нападател има срещу името си интересен рекорд – вкарвал е голове на три различни континентални шампионати. С 42 попадения той дели рекорда за най-много голове с екипа на националния отбор с Мансур Муфта, а на 9 ноември реализира от дузпа за победата с 1:0 над Албания в контрола.

Первис Еступинян (Еквадор): Левият бек е толкова активен на терена, че може да има решаваща роля и в двете половини. Той е един от тримата футболисти на Брайтън в селекцията на Густаво Алфаро заедно с халфовете Джереми Сармиенто и Мойсес Кайседо. Еступинян беше ключов играч за класирането на Еквадор на Мондиал 2022, след като създаде 22 голови положения по време на квалификациите. Никой друг защитник в зона КОНМЕБОЛ не успя да се доближи до постижението му.

QatarКАТАР – ЕКВАДОРEcuador

Днес от 18:00 часа по БНТ 1, БНТ 3, Диема, Диема Спорт 3
Ал Хор, „Ал Байт Стейдиъм“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Катар: Саад Ал Шееб, Ро-Ро, Басам Ал Рауи, Тарек Салман, Абделкарим Хасан, Хомам Ахмед, Абдулазиз Хател, Карим Будиаф, Хасан Ал Хайдос, Алмоез Али, Акрам Афиф

Еквадор: Александер Домингес, Анхело Пресиадо, Феликс Торес, Пиеро Инкапие, Первис Еступинян, Карлос Груесо, Мойсес Кайседо, Хосе Сифуентес, Гонсало Плата, Енер Валенсия, Ромарио Ибара

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК