ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Властите в Катар успяха да упражнят натиск върху ФИФА и наложат сериозни ограничения продажбата на бира по време на стартиращото в неделя световно първенство по футбол. Първоначално авторитетното издание „Таймс“ съобще, че се гласи тотална забрана, но все пак ФИФА успя да извоюва малко радост за привържениците на футбола. Така пенливата течност ще може да се продава само във фензоните в на Мондиал 2022.

Търговията с алкохол на територията на арабската държава подлежи на сериозни рестрикции. Заради Мондиал 2022 обаче бира ще бъде продавана почти целодневно на стадионите, във фен-зоните (след 18:30 часа) и в част от хотелите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Пенливата течност ще бъде само една марка – американската „Бъдуайзър“, която е сред най-големите спонсори на ФИФА. Компанията вече е получила молба от организаторите да премести щандовете си на по-скрити места. Сега обаче пивоварната ще трябва да ограничи и местата за продажба на бира.

„След дискусии между властите на страната домакин и ФИФА беше взето решение да се съсредоточи продажбата на алкохол само във фензоните, които са отредени. В периметрите около стадионите спиртни напитки няма да се продават на Мондиал 2022“, съобщи ФИФА.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК