ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Тите вече не е треньор на бразилския национален отбор по футбол. Треньорът потвърди напускането си на пресконференция след елиминацията от Хърватия с изпълнение на дузпи - 0:0 в редовното време и 1:1 след продълженията, на четвъртфиналите на Мондиал 2022, съобщават бразилските медии.

61-годишният специалист обяви решението си да напусне поста след Световното в Катар още през февруари, потвърждавайки, че е готов да поеме към ново предизвикателство. Той прекара шест години на поста, след като замени Дунга през юни 2016 година.

"Много тежка загуба, но аз съм напълно в мир със себе си. Край на цикъла", заяви Тите. "Но това решение съм го взел не сега, а преди година и половина. Аз не съм двуличен човек. Не съм водил отбора, за да спечеля титлата и след това да правя драми, за да ме оставят на поста още и още. Всеки, който ме познава, знае това много добре", каза Тите след отпадането на Бразилия.

Попитан каква оценка би си поставил сам и какъв селекционер на Бразилия е бил, той отговори: "Само времето ще покаже. Болката, колкото и човешка да е, не мога да я елиминирам. Емоциите са силни в момента. Не съм в състояние да дам оценка на цялата свършена работа. С течение на времето вие ще направите тази оценка, сега нямам тази способност след елиминирането ни по този начин", казва още опитният треньор.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Работата, която свършихме до тук, беше един цял процес. Имаше моменти, в които нещата изглеждаха добре, и такива, в които не изглеждаха добре. Но това продължение няма как да бъде прието". "Още преди началото на Мондиала казах, че след това първенство си тръгвам. Нямам причина да лъжа. Спечелил съм всичко в моята кариера, само не Световната титла", завърши 61-годишният специалист.

Тите изведе тима до триумф в Копа Америка през 2019 година. Оставката му идва след второ поредно отпадане в четвъртфиналите на Световно. Преди четири години в Русия бразилците пак напуснаха турнира на тази фаза, като тогава отстъпиха на Белгия.

Като цяло на последните пет световни първенства южноамериканците са прескачали четвъртфиналите само веднъж - през 2014, когато останаха четвърти при домакинството си, но загубиха с 1:7 от Германия на полуфиналите.

Тите ще остане един от най-ярките спомени на Световното първенство, след като се включи в танца на гълъба на целия бразилски отбор след попадение на Ричарлисон срещу Южна Корея. Все още не се знае кой ще поеме Бразилия след провала на Мондиала в Катар.

ВИЖ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМАТА НА ТУРНИРА

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК