ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор по футбол на Сенегал Алиу Сисе може да пропусне осминафиналния двубой на тима срещу Англия от Световното първенство в неделя заради болест, пише английският вестник Daily Mail.

Сисе не се появи за задължителната пресконференция днес преди двубоя от шампионата в Катар, а като причина бе изтъкнато заболяване. Според информациите, специалистът е пропуснал и тренировката на сенегалския тим в петък.

„Той е болен от няколко дни“, заяви помощник-треньорът Режис Богарт, който се яви на срещата с медиите заедно с третия вратар на отбора Алфред Гомис.

„Мога да потвърдя, че е болен и има лека температура затова сме внимателни с неговата ситуация. Вчера ни остави да водим тренировката, но имахме неговите инструкции към играчите. Надяваме се да може да дойде и да бъде на пейката с футболистите. Сигурни сме, че ще бъде с отбора“, коментира специалистът.

Англия е фаворит в предстоящия двубой, но Богарт вярва, че досегашните изненади на Мондиал 2022 могат да са вдъхновение за Сенегал.

„Това е силно послание. Видяхме, че Камерун може да победи Бразилия, а Тунис може да победи Франция, така че знаем, че Сенегал може да победи Англия. Това е нашата цел. По-зрели сме от последното Световно първенство. Можем да победим всеки и когато сме на терена, трябва да сме убедени в това. Не сме прекалено развълнувани и ще опитаме да останем спокойни“, заяви още Режис Богарт, цитиран от агенция АП.

„Би било страхотно постижение да победим Англия, въпреки че не мога да го сравнявам с мача от 2002 година. Способни сме да играем срещу един от петте най-добри отбора в света“, каза Богарт по повод срещата от преди 20 години, когато Сенегал побеждава Япония с 1:0 в първия си мач от Мондиал 2002.

„Изучавахме различните статични положения, които те изпълняват и ще опитаме да приложим подходяща стратегия. Това може да бъде решаващо. Надяваме се да причиним проблеми на противника“, добави треньорът.