ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Лионел Меси изигра 22-и мач за Аржентина на световни първенства при победата срещу Полша с 2:0 и вече има една среща повече от легендарния Диего Марадона. Звездата на ПСЖ можеше да изпревари великия си сънародник и по брой попадения на Мондиали, но пропусна дузпа и не успя да отбележи 9-ия си гол на световни финали. Така той продължава да има 8 гола заедно с Марадона. 

Шчесни отрази удара на Меси от бялата точка и аржентинецът стана едва вторият футболист от 1966-а насам с две пропуснати дузпи на Световно, като другият е ганаецът Асамоа Гиан. Пропуснатата дузпа не се оказа фатална и "гаучосите” спечелиха с 2:0, класирайки за осминафиналите на Мондиал 2022, където ще срещнат Австралия. 

“Бях много ядосан, че пропуснах дузпа, но след тази моя грешка отборът се сплоти още повече. Знаехме, че след първия гол мачът ще стане много по-различен. Срещу Австралия също ще е трудно. Всеки може да победи всеки, първенството е много равностойно. Трябва да се подготвим по най-добрия начин, както правим винаги. Важното е да сме спокойни и да играем мач за мач. Същинското Световно първенство започва сега. Надявам се да играем по начина, по който го направихме днес”, коментира Меси след мача.

Междувременно многократният световен шампион по бокс Канело Алварес се извини на Лионел Меси и Аржентина. Мексиканецът отправи заплахи към капитана на "албиселесте", след като в социалните мрежи изтече клип след успеха на Аржентина над Мексико, в който Алварес реши, че Меси нарочно търка пода с фланелката на ацтеките. 

"През последните няколко дни бях увлечен от страстта и любовта, които изпитвам към моята страна, и направих коментари, които бяха неуместни, за което искам да се извиня на Меси и народа на Аржентина. Всеки ден научаваме нещо ново и този път беше мой ред", написа Алварес в "Туитър".

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!