ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Програмата на Мондиал 2022 днес предлага заключителните мачове от групи „Е“ и „F”. И двата потока има много неясноти, като част от големите фаворити може да отпаднат. Най-голяма такава опасност е надвиснала на Германия. Единственото ясно в предстоящите днес четири мача е свързано с факта, че Канада със сигурност отпада.

И четирите отбора в група „Е“ имат шансове за прогрес, след като Германия успя да се пребори до равенство 1:1 в мача си срещу Испания в неделя. „Червените фурии“ може да спечелят групата, ако победят Япония или завършат наравно, а в другия мач Германия спечели или направи реми с Коста Рика.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Ако Испания загуби, „сините самураи“ ще спечелят групата. „Фуриите“ може да отпаднат, ако допуснат поражение от японците, а Коста Рика да победи Германия или пък немците да надвият „тикос“ с голяма голова разлика, че да подобрят тази на Испания. Ако и двата мача от вечерта завършат при равен резултат, Япония също ще финишира на първо място в групата.

Коста Рика ще се класира за осминафиналите, ако победи Германия. Освен това може да стане лидер в групата при успех над „маншафта“, а Испания и Япония завършат при равен резултат. Ремито ще е достатъчно на „тикос“ за прогрес в следващата фаза, ако Испания победи Япония. Германия, като последен в групата към момента, може да се класира като втори, ако спечели тази вечер, а японците загубят. Ако „сините самураи“ направят равен с Испания, немците ще трябва да спечелят с поне два гола аванс, тъй като головата им разлика в момента е по-лоша от тази на японците.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Канада вкара историческия си първи гол на световно първенство в неделя, но загубата с 1:4 от Хървия означаваше отпадане на „кленовите листа“ след груповата фаза. „Ватрените“, които в момента са лидер в групата заради по-добра голова разлика, ще си гарантират място на осминафиналите, ако не загубят от Белгия. Освен това ще си осигурят първото място, ако постигнат по-добър резултат от Мароко и запазят предимството си в головата разлика.

„Атласките лъвове“ ще продължат напред, ако спечелят или направят равенство срещу Канада. Белгия задължително трябва да победи Хърватия, за да продължи напред. Равенство ще е достатъчно на „червените дяволи“, само ако Мароко загуби от „кленовите листа“ с такъв резултат, че белгийците да се окажат с по-добра голова разлика от африканците.

КРИТЕРИИ ЗА КЛАСИРАНЕ ПРИ ОТБОРИ С РАВЕН БРОЙ ТОЧКИ НА МОНДИАЛ 2022
1. Спечелени точки в директните мачове между замесените отбори
2. Голова разлика
3. Вкарани голове
4. Резултат от мача между двата отбора
5. Феър плей – отборът с по-малко акумулирани наказателни точки продължава напред: жълт картон – 1 наказателна точка, червен картон заради два жълти – 3 наказателни точки, директен червен картон – 4 наказателни точки, директен червен на картон, имащ вече жълт картон – 5 наказателни точки.
6. Теглене на жребий

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!

ГРУПА „Е“


JapanЯПОНИЯ – ИСПАНИЯSpain

Днес от 21:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Ал Раян, „Халифа Интернешънъл Стейдиъм“
Съдия: Виктор Гомес (ЮАР)

Costa RicaКОСТА РИКА – ГЕРМАНИЯGermany

Днес от 21:00 часа по Нова и Диема Спорт 3
Ал Хор, „Ал Байт Стейдиъм“
Съдия: Стефани Фрапар (Франция)

ГРУПА „F“


CroatiaХЪРВАТИЯ – БЕЛГИЯBelgium

Днес от 17:00 часа по Диема и Диема Спорт 3
Ал Раян, „Ахман бин Али Стейдиъм“
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

CanadaКАНАДА – МАРОКОMorocco

Днес от 17:00 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Доха, „Ал Тумама Стейдиъм“
Съдия: Рафаел Клаус (Бразилия)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК